c S

Wolt in Glovo prejela globo zaradi oštevilčenja dostavljavcev

05.07.2024 13:52 Podjetji Wolt in Glovo sta prejeli globo zaradi nezakonitih identifikacijskih številk, ki so jih morali dostavljavci nositi kot rezultat dogovora z ljubljansko občino. Ta je sicer v nasprotnem primeru razmišljala o prepovedi dostave v središču mesta.

Da morajo dostavljavci nositi identifikacijske številke, se je ljubljanski župan Zoran Janković s slovenskima podružnicama korporacij Wolt in Glovo dogovoril po tem, ko so na občini prejeli več pritožb o tem, da naj bi med dostavljanjem po mestu kršili cestnoprometne predpise.

V nasprotnem primeru so na občini razmišljali celo o tem, da bi dostavljavcem prepovedali vožnjo po središču mesta. Dostavljavci so identifikacijske številke, po katerih naj bi jih lažje identificirali v primeru storjenega prekrška, nosili od avgusta 2022 do aprila lani, nato pa so jih zaradi postopka informacijske pooblaščenke umaknili.

Informacijska pooblaščenka je lani umik identifikacijskih številk dostavljavcev odredila zaradi suma, da so neskladne z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Avgusta lani je bila obema družbama izrečena odločba, v kateri je pooblaščenka ugotovila kršitev, s katero se je začel še prekrškovni postopek.

>> Več: Wolt in Glovo prejela globo zaradi oštevilčenja dostavljavcev