c S

Stavka na upravnih enotah bo prekinjena predvidoma v ponedeljek

05.07.2024 07:33 Vladni predlog stavkovnega sporazuma je podprlo 40 upravnih enot. Podpis sporazuma bo v petek, prekinitev stavke pa predvidoma v ponedeljek.

Podpis stavkovnega sporazuma je podprlo 40 upravnih enot, dve sta izrecno proti, preostale bodisi ne stavkajo bodisi so stavko že prekinile, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk. "Imamo kvalificirano število, to pomeni, da bo več kot tretjina upravnih enot oziroma njihovih stavkovnih odborov pristopila k podpisu. 40 upravnih enot je izrazilo soglasje za podpis."

Verk: Sporazum velja za vse

Stavkovni sporazum z vlado bosta v imenu upravnih enot v petek ob 13. uri podpisala Verk in predsednik Sindikata delavcev Upravne enote Ljubljana Dragan Stanković. Še pred tem se bo vlada na dopoldanski dopisni seji seznanila z informacijo o stavkovnem sporazumu in za njegov podpis pooblastila ministra za javno upravo Franca Propsa, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Po Verkovih navedbah bo stavkovni sporazum veljal za vse upravne enote. "Vse pogodbe v javnem sektorju, ki jih sklenemo reprezentativni sindikati, veljajo za vse, tudi tiste, ki teh pogodb ne podpišejo. Prepričan sem, da je to edini način, da je zadeva verodostojna in transparentna za vse," je poudaril Verk.

>> Več: Stavka na upravnih enotah bo prekinjena predvidoma v ponedeljek