c S

Pogajanja za javni sektor: Pred poletnimi dopusti se bodo poskušali uskladiti o ključnih vprašanjih

04.07.2024 09:03 Pogajanja o prenovi plačnega sistema in odpravi nesorazmerij v osnovnih plačah v javnem sektorju se bodo na različnih ravneh nadaljevala tudi v tem in prihodnjem tednu. Cilj je, da se pred poletnimi dopusti uskladijo o ključnih vprašanjih.

Vodja vladnih pogajalcev, finančni minister Klemen Boštjančič je po krovnih pogajanjih pojasnil, da je bilo tokratno srečanje namenjeno predvsem informiranju, do koder so prišli na pogajanjih, ki potekajo na različnih ravneh, in sicer po posameznih plačnih stebrih, v ožji pogajalski skupini in delovni skupini za pripravo novega plačnega zakona.

"Šlo je predvsem za informiranje, kje smo, kakšni so napredki in kje še ostajajo razlike. Dogovorili smo se, da v prihodnjih dneh, torej v tem in na začetku prihodnjega tedna, na vseh teh omenjenih ravneh opravimo še najmanj en krog pogovorov ter poskušamo še bolj zbližati stališča tam, kjer smo narazen," je dejal Boštjančič.

"Upamo, da pridemo čim bližje oz. tako daleč, da bomo potem lahko šli tudi v preverjanje tako na sindikalni kot konec koncev tudi na vladni strani, ali smo dovolj blizu, da je tisto, kar vidimo na koncu predora, res luč, kot je bilo danes malo v šali večkrat omenjeno," je dodal Boštjančič.

>> Več: Pogajanja za javni sektor: Pred poletnimi dopusti se bodo poskušali uskladiti o ključnih vprašanjih