c S

Pirc Musar za informacijsko pooblaščenko predlaga Jeleno Virant Burnik

28.06.2024 07:25 Predsednica države Nataša Pirc Musar je v DZ poslala predlog, s katerim na mesto informacijske pooblaščenke predlaga Jeleno Virant Burnik. Prepričana je, da je kandidatka primerna za to funkcijo. Njena kariera temelji na varovanju osebnih podatkov.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po temeljitem razmisleku in seznanitvi vodij poslanskih skupin v DZ posredovala predlog, s katerim na mesto informacijske pooblaščenke predlaga Jeleno Virant Burnik.

Informacijskega pooblaščenca skladno z zakonodajo imenuje DZ na predlog predsednika republike. Poslanke in poslanci bodo o predlogu predsednice republike odločali na julijski seji DZ-ja, so sporočili iz predsedničinega urada.

Ob posredovanju predloga v DZ so v uradu v sporočilu za javnost navedli, da je kandidatka Virant Burnik diplomirala na ljubljanski fakulteti za družbene vede, magistrski naziv iz regulacije komunikacij pa je pridobila na London School of Economics and Political Science. Na fakulteti za družbene vede je tudi doktorirala, in sicer na temo regulacije vedenjskega oglaševanja z vidika pravice do zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

>> Več: Pirc Musar za informacijsko pooblaščenko predlaga Jeleno Virant Burnik