c S

Ministrstvo poročilo o notranji reviziji poslalo policiji in tožilstvu. Med osumljenci še dve imeni.

27.06.2024 07:44 Ministrica za pravosodje Andreja Katič je potrdila, da je ministrstvo poročilo o notranji reviziji nakupa stavbe na Litijski, ki še ni javno dostopno, posredovalo tožilstvu in policiji. Kriminalisti so sicer na seznam osumljencev dodali še dve imeni.

Katič je ob prihodu na sejo vlade ob tem pojasnila, da s svojimi aktivnostmi ali odredbami ne želi kakor koli vplivati na to, "kateri dokazi so lahko morebiti uporabljeni v kakršnih koli prihodnjih postopkih, zato da jih ne okuži".

Potrdila je, da je končno notranje revizijsko poročilo prejela 14. junija. Vodjo službe za notranjo revizijo Suzano Hötzl je vprašala, zakaj ni vzpostavila stika z vsemi, omenjenimi v poročilu. Odgovore še čaka, saj je revizorka na dopustu. Katič je napovedala, da bodo poročilo predvidoma ta teden javno objavili. Pozno popoldne so nato z ministrstva za pravosodje sporočili, da bodo to storili šele po prejemu dodatnih pojasnil revizorke.

Katič je navedla, da na ministrstvu vse dokumente in dodatna pojasnila o zadevi Litijska odstopijo tožilstvu oziroma policiji. "Sama, kot sem vedno rekla, ne bom sodila, kdo je kaj prav ali narobe naredil. Pričakujem, da bodo pristojni organi čim prej tudi končali svoje preiskave," je dejala.

Ocenila je, da sodelavci na ministrstvu dobro opravljajo svoje delo, da pa bo potrebno veliko časa, da se medsebojno zaupanje izboljša. "Želim vedeti o zadevah od začetka do konca, o vseh projektih," je dejala. Tako bo po njenih besedah z vsemi lažje sodelovati.

>> Več: Ministrstvo poročilo o notranji reviziji poslalo policiji in tožilstvu. Med osumljenci še dve imeni.