c S

Centri za socialno delo bodo kmalu tekoče odločali o socialnih pomočeh

15.03.2012 15:19 Ljubljana, 15. marca (STA) - Centri za socialno delo bodo o vlogah za denarno socialno pomoč, ki bodo prišle na novo, kmalu odločali tekoče, so sporočili z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. V petek bodo namreč po napovedih ministrstva izplačali pomoči še zadnjim upravičencem, ki so vlogo oddali v januarju in februarju.

Ministrstvo je v sporočilu za javnost namreč pojasnilo, da bodo centri za socialno delo v petek opravili vmesno izplačilo denarnih socialnih pomoči v skladu z novo socialno zakonodajo. Predvidoma bo denarno socialno pomoč prejelo 5450 upravičencev.

V sredo so po novem zakonu sicer prvič izplačali tudi otroške dodatke. Izplačila je prejelo okoli 12.000 družin. "Od tega jih je zaradi poračuna že prejetih pravic 1639 prejelo nižji znesek, okoli 1628 prejemnikom pa prav tako zaradi preplačila v prvih dveh mesecih otroški dodatek ta mesec ni bil izplačan," so sporočili z ministrstva.

Prav tako so v sredo izplačali tudi dodatke za veliko družino, in sicer 22.318 družinam v skupnem znesku skoraj 9,14 milijona evrov. Ni pa tega dodatka še dobilo 1400 družin, ki imajo tri ali več otrok. Gre predvsem za upravičence, ki so jim bile že izdane odločbe za otroški dodatek po novi socialni zakonodaji. Kot so navedli na ministrstvu, so centrom za socialno delo že posredovali sezname teh družin, tako da bodo odločbe centrov izdane v marcu, nakazilo pa bo izvedeno v aprilu.